### Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 2 Multiply by 1-Digit Numbers Review/Test

Improve your conceptual learning through the Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Review/Test. This guide is very helpful to tally your answers & correct the mistakes by providing various methods to solve the questions. Learn the concepts properly and approach different techniques to solve problems in Chapter 2 Multiply by 1-Digit Numbers.

Chapter 2: Review/Test

### Review/Test – Page No. 95

Vocabulary

Choose the best term from the box.

Question 1.
To find the product of a 3-digit number and a 1-digit number, you can multiply the ones, multiply the tens, multiply the hundreds, and find the sum of each.
_________

Question 1.

Question 2.
The _______________________ states that multiplying a sum by a number is the same as multiplying each addend by the number and then adding the products.

The distributive property states that multiplying a sum by a number is the same as multiplying each addend by the number and then adding the products.

Concepts and Skills

Estimate. Then find the product.

Question 3.
5 5
× 2
———-
Estimate: _________
Product: _________

Estimate: 150
Product: 110

Explanation:
5 5
× 2
———-
110

Question 4.
$2 5 × 3 ———- Estimate:$ _________
Product: $_________ Answer: Estimate:$ 100
Product: $75 Explanation:$2 5
×   3
———-
$75 Question 5. 3 0 6 × 8 ———- Estimate: _________ Product: _________ Answer: Estimate: 2,500. Product: 2,448. Explanation: 3 0 6 × 8 ———- 2,448 Question 6.$9 2 4
×      5
———-
Estimate: $_________ Product:$ _________

Estimate: $5,000 Product:$ 4,620.

Explanation:
$9 2 4 × 5 ———- 4,620 Question 7. 3, 563 × 9 ———- Estimate: _________ Product: _________ Answer: Estimate: 30,000. Product: 32,067 Explanation: 3, 563 × 9 ———- 32,067 Question 8. 7, 048 × 7 ———- Estimate: _________ Product: _________ Answer: Estimate: 50,000 Product: 49,336 Explanation: 7, 048 × 7 ———- 49,336 Question 9. 6, 203 × 3 ———— Estimate: _________ Product: _________ Answer: Estimate: 19,000 Product: 18,609 Explanation: 6, 203 × 3 ———— 18,609 Question 10. 8, 798 × 6 ———— Estimate: _________ Product: _________ Answer: Estimate: 53,000 Product: 52,788 Explanation: 8, 798 × 6 ———— 52,788 ### Review/Test – Page No. 96 Fill in the bubble completely to show your answer. Question 11. Which number sentence shows the Distributive Property? Options: a. 2 × 3 = 3 × 2 b. 5 × 0 = 0 c. 3 × (5 + 2) = (3 × 5) + (3 × 2) d. (3 × 7) × 4 = 3 × (7 × 4) Answer: c Explanation: The distributive property means solving the expression in the form of a×(b+c). So the correct option is 3 × (5 + 2) = (3 × 5) + (3 × 2). Question 12. Look at the pattern below. What is the missing number? Options: a. 8,000 b. 6,000 c. 600 d. 60 Answer: b Explanation: 5×6,000= 30,000. Question 13. Which comparison sentence represents the equation? 45 = 5 × 9 a. 9 more than 5 is 45 b. 9 is 5 times as many as 45 c. 5 is 4 times as many as 45 d. 45 is 5 times as many as 9 Answer: d Explanation: 45 is 5 times as many as 9. Question 14. There are 4 times as many alligators as crocodiles. If the total number of alligators and crocodiles is 40, how many alligators are there? Options: a. 40 b. 32 c. 24 d. 8 Answer: b Explanation: As there are 4 times as many alligators as crocodiles and if the total number of alligators and crocodiles is 40. To find how many alligators are there, we will put them in a group of 5 as there are 4 alligators and 1 crocodile, so 40÷5= 8 groups, in which 32 are alligators and 8 are crocodiles. ### Review/Test – Page No. 97 Fill in the bubble completely to show your answer. Question 15. Gardeners at Seed Stop are planting seeds in 12-row seed trays. They plant 8 seeds in each row. How many plants will there be in each tray if all of the seeds germinate, or grow? Options: a. 84 b. 86 c. 96 d. 104 Answer: c Explanation: As gardeners at Seed Stop are planting seeds in 12-row seed trays, and they plant 8 seeds in each row. So the number of plants will there be in each tray are 12×8= 96. Question 16. Which shows the product of 4 × 15 × 25? Options: a. 150 b. 1,200 c. 1,500 d. 1,600 Answer: c Explanation: The product of 4×15×25= 1,500. Question 17. A Broadway musical group will have 9 performances. The theater can seat 2,518 people. If all of the seats at each performance are taken, how many people will see the show? Options: a. 18,592 b. 22,652 c. 22,662 d. 31,622 Answer: c Explanation: As a broadway musical group will have 9 performances and the theater can seat 2,518 people, so number of people will see the show are 9×2,518= 22,662. Question 18. The table below shows the type of film sold and the number of rolls in one pack at a local gift shop. Hannah buys 3 packs of 36 exposure film and 2 packs of 24 exposure film. She uses 8 rolls of film. How many rolls does she have left? Options: a. 8 b. 12 c. 20 d. 24 Answer: b Explanation: Hannah buys 3 packs of 36 exposure film and 2 packs of 24 exposure film, so the total number of films are 3×4= 12, 2×4= 8 which is 12+8= 20. And she uses 8 rolls, then the number of rolls left are 20-8= 12. ### Review/Test – Page No. 98 Constructed Response Question 19. John’s grade has 3 classrooms. Each classroom has 14 tables. Two students sit at each table. About how many students are there in all? Use pictures, words, or numbers to show how you know. About ______ students Answer: 84 students. Explanation: As John’s grade has 3 classrooms, and each classroom has 14 tables and two students sit at each other, so total number of students are 14×2= 28 as John has 3 classrooms, so 28×3= 84 students. Performance Task Justin has$450 to buy supplies for the school computer lab. He buys 8 boxes of printer paper that cost $49 each. Question 20. A. About how much money does Justin spend on the printer paper? Describe how you made your estimate. About$ ______

Answer: $400. Explanation: As each printer paper costs$49 and Justin buys 8 boxes, so total costs $49×8=$392. And the estimated cost is $400. Question 20. B. Find the actual amount of money Justin spends on the printer paper. Explain whether your estimate is close to the actual price. Actual price$ ______

Answer: $392. Explanation: The actual amount of money Justin spends on the printer paper is$49×8= $392. Yes, the estimation is close to the actual price. Question 20. C. Will Justin have enough money left over to buy 3 packages of blank DVDs that cost$17 each? Explain your answer.

Answer: Yes, Justin will have enough money left.

Explanation:
As Justin left some money which is $450-$392= $51, after he bought printer paper for$392, so he can buy 3 packages of blank DVDs that cost $17 each which costs$17×3= \$51.

### Conclusion:

Our math experts wishing that you collect the Go Math Grade 4 Answer Key Homework FL Chapter 2 Multiply by 1-Digit Numbers Review/Test effective. If you want to grasp more concepts of chapter 2, access the Go Math Grade 4 Chapter 2 Multiply by 1-Digit Numbers homework practice FL Answer Key and seek help whenever you need it.