## Engage NY Eureka Math 5th Grade Module 2 Lesson 14 Answer Key

### Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 14 Problem Set Answer Key

Question 1.
Solve. The first one is done for you.

a. Convert days to weeks.
28 days = 28 × (1 day)
= 28 × ($$\frac{1}{7}$$ week)
= $$\frac{28}{7}$$ week
= 4 weeks

28 days = 4 weeks,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
28 days = 28 x (1 day)
28 x ($$\frac{1}{7}$$ week)
$$\frac{28}{7}$$ week.
28/7 = 4.

b. Convert quarts to gallons.
20 quarts = ____20_______ × ( 1 quart)
= ______20_____ × ($$\frac{1}{4}$$ gallon)
= _____20/4______ gallons
= _____5______ gallons

20 quarts = 5 gallons,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
20 quarts = 28 x (1 gallon)
20 x ($$\frac{1}{4}$$ gallon)
$$\frac{20}{4}$$ gallon.
20/4 = 5.

c. Convert centimeters to meters.
920 cm = ___920________ × ( ____1_______ cm)
= ____920_______ × ( ____0.01_______ m)
= _____9.2______ m

920 cm = 92000 m.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
920 cm = 920 x (1 m)
920 x ($$\frac{1}{0.01}$$ meter)
$$\frac{920}{0.01}$$ meter.
920/0.01 = 92000.

d. Convert meters to kilometers.
1,578 m = _____1578______ × ( _____1______ m)
= ______1578_____ × (0.001 km)
= ___1578000________ km

1578 m = 1578000 km,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1578 = 1578 x (1 km)
1578 x ($$\frac{1}{0.001}$$ kilometers)
$$\frac{1}{0.001}$$ kilometers.
1578/0.001 = 1578000.

e. Convert grams to kilograms.
6,080 g = 60,80,000 kg.

6080 g = 60,80,000,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
6080 g = 6080 x (1 gram)
6080 x ($$\frac{1}{0.001}$$ kilograms)
$$\frac{6080}{0.001}$$ kilograms.
6080/0.001 = 60,80,000.

f. Convert milliliters to liters.
509 mL = 509000 liters.

509 ml = 509000 liters,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
509 ml = 509 x (1 ml)
509 x ($$\frac{1}{0.001}$$ liters)
$$\frac{509}{0.001}$$ liters.
509/0.001 = 509000 liters.

Question 2.
After solving, write a statement to express each conversion. The first one is done for you.
a. The screen measures 24 inches. Convert 24 inches to feet.
24 inches = 24 × (1 inch)
= 24 × ($$\frac{1}{12}$$feet)
= $$\frac{24}{12}$$ feet
= 2 feet
The screen measures 24 inches or 2 feet.

24 inches =2 feet,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
24 inches = 24 x (1 inch)
24 x ($$\frac{1}{0.0833}$$ feet)
$$\frac{24}{0.0833}$$ feet.
24/0.0833 = 288.11 feet.

b. A jug of syrup holds 12 cups. Convert 12 cups to pints.

12 cups = 24 pints,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
12 cups = 12 x (cup)
12 x ($$\frac{1}{0.5}$$ pints)
$$\frac{12}{0.5}$$ pints.
12/0.5 = 24.

c. The length of the diving board is 378 centimeters. What is its length in meters?

378 cm = 37800 meters,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
378 cm = 378 x (1 cm)
378 x ($$\frac{1}{0.01}$$ meters)
$$\frac{378}{0.01}$$ meters.
378/0.01 = 37800 meters.

d. The capacity of a container is 1,478 milliliters. Convert this to liters.

1478 ml = 1478000 liters,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1478 ml = 1478 x (1 ml)
1478 x ($$\frac{1}{0.001}$$ liters)
$$\frac{1478}{0.001}$$ liters.
1478/0.001 = 1478000 liters.

e. A truck weighs 3,900,000 grams. Convert the truck’s weight to kilograms.

3900000 g = 3.9 kilograms.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3900000 g = 3900000 x (1 gram)
3900000 x ($$\frac{1}{0.001}$$ kilograms)
$$\frac{3900000}{0.001}$$ kilograms.
3900000/0.001 = 3.9 kilograms.

f. The distance was 264,040 meters. Convert the distance to kilometers.

264,040 m =  264040000km,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
264,040 = 264,040 x (1 km)
264,040 x ($$\frac{1}{0.001}$$ kilometers)
$$\frac{164040}{0.001}$$ kilometers.
264040/0.001 = 264040000.

### Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 14 Exit Ticket Answer Key

Question 1.
Convert days to weeks by completing the number sentences.
35 days = _____35______ × ( ____1_______ day)
= _______35____ × ( _____7______ week)
= 35/7.
= 5.

35 days = 5 weeks,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
35 days = 35 x (1 day)
35 x ($$\frac{1}{7}$$ week)
$$\frac{35}{7}$$ week.
35/7 = 5.

Question 2.
Convert grams to kilograms by completing the number sentences.
4,567 grams = ____4567_______ × __1__gram_______
= __4567_________ × _____0.001 kg______
=4567/0.001
=4567000 kg

4567 g = 4567000 kilograms.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
4567 g = 4567 x (1 gram)
4567 x ($$\frac{1}{0.001}$$ kilograms)
$$\frac{4567}{0.001}$$ kilograms.
4567/0.001 = 4567000 kilograms.

### Eureka Math Grade 5 Module 2 Lesson 14 Homework Answer Key

Question 1.
Solve. The first one is done for you.

a. Convert days to weeks.
42 days = 42 × (1 day)
= 42 × ($$\frac{1}{7}$$ week)
= $$\frac{42}{7}$$ week
= 6 weeks

42 days = 6 weeks,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
42 days = 42 x (1 day)
42 x ($$\frac{1}{7}$$ week)
$$\frac{42}{7}$$ week.
42/7 = 6.

b. Convert quarts to gallons.
36 quarts = ______36_____ × ( 1 quart)
= ______36_____ × (1/4 “gallon” )
= ___________ gallons
= ___________ gallons

36 quarts = 9 gallons,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
36 quarts = 36 x (1 gallon)
36 x ($$\frac{36}{4}$$ gallon)
$$\frac{36}{4}$$ gallon.
36/4 = 9.

c. Convert centimeters to meters.
760 cm = _____760______ × ( ___1________ cm)
= _____760______ × ( ___0.01________ m)
= ___768000________ m

760 cm = 768000 meters,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
760 cm = 760 x (1 cm)
760 x ($$\frac{1}{0.01}$$ meters)
$$\frac{760}{0.01}$$ meters.
760/0.01 = 76000 meters.

d. Convert meters to kilometers.
2,485 m = ____2485_______ × ( ____1_______ m)
= ___2485________ × (0.001 km)
= ____2485000_______ km

2,485 m =  2485,000km,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2485 = 2485 x (1 km)
2485 x ($$\frac{1}{0.001}$$ kilometers)
$$\frac{2485}{0.001}$$ kilometers.
2485/0.001 = 24,85,000.

e. Convert grams to kilograms.
3,090 g = 3090000 kg.

3090 g = 3090000 kilograms.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
3090 g = 3090 x (1 gram)
3090 x ($$\frac{1}{0.001}$$ kilograms)
$$\frac{3090}{0.001}$$ kilograms.
3090/0.001 = 3090000 kilograms.

f. Convert milliliters to liters.
205 mL = 205000 liters.

205 ml = 205000 liters,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
205 ml = 205 x (1 ml)
205 x ($$\frac{1}{0.001}$$ liters)
$$\frac{205}{0.001}$$ liters.
205/0.001 = 205000 liters.

Question 2.
After solving, write a statement to express each conversion. The first one is done for you.

a. The screen measures 36 inches. Convert 36 inches to feet.
36 inches = 36 × (1 inch)
= 36 × ($$\frac{1}{12}$$ feet)
= $$\frac{36}{12}$$ feet
= 3 feet
The screen measures 36 inches or 3 feet.

36 inches = 432.17 feet,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
36 inches = 36 x (1 inch)
36 x ($$\frac{1}{0.0833}$$ feet)
$$\frac{36}{0.0833}$$ feet.
36/0.0833 = 432.17 feet.

b. A jug of juice holds 8 cups. Convert 8 cups to pints.

8 cups = 16 pints,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
8 cups = 8 x (cup)
8 x ($$\frac{1}{0.5}$$ pints)
$$\frac{8}{0.5}$$ pints.
8/0.5 = 16.

c. The length of the flower garden is 529 centimeters. What is its length in meters?

529 cm = 52900 meters,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
529 cm = 529 x (1 cm)
529 x ($$\frac{1}{0.01}$$ meters)
$$\frac{529}{0.01}$$ meters.
529/0.01 = 52900 meters.

d. The capacity of a container is 2,060 milliliters. Convert this to liters.

2060 ml = 2060000 liters,

Explanation:
In the above-given question,
given that,
2060 ml = 2060 x (1 ml)
2060 x ($$\frac{1}{0.001}$$ liters)
$$\frac{2060}{0.001}$$ liters.
2060/0.001 = 2060000 liters.

e. A hippopotamus weighs 1,560,000 grams. Convert the hippopotamus’ weight to kilograms.

1560000 g = 1.56 kilograms.

Explanation:
In the above-given question,
given that,
1560000 g = 1560000 x (1 gram)
1560000 x ($$\frac{1}{0.001}$$ kilograms)
$$\frac{1560000}{0.001}$$ kilograms.
1560000/0.001 = 1.56 kilograms.

f. The distance was 372,060 meters. Convert the distance to kilometers.

372060 x ($$\frac{1}{0.001}$$ kilometers)
$$\frac{372060}{0.001}$$ kilometers.