## Engage NY Eureka Math 2nd Grade Module 2 Lesson 8 Answer Key

### Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 8 Sprint Answer Key

A. Making a Meter.

Question 1.

10 cm + _90 cm__ = 100 cm

Answer:

10 cm + 90 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 90 cm to 10 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 2.

30 cm + _70 cm__ = 100 cm

Answer:

30 cm + 70 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 70 cm to 30 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 3.

50 cm + _50cm_ = 100 cm

Answer:

50 cm + 50 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 50 cm to 50 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 4.

70 cm + _30 cm__ = 100 cm

Answer:

30 cm + 70 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 70 cm to 30 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 5.

90 cm + _10 cm__ = 100 cm

Answer:

10 cm + 90 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 90 cm to 10 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 6.

80 cm + _20 cm__ = 100 cm

Answer:

20 cm + 80 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 80 cm to 20 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 7.

60 cm + _40 cm__ = 100 cm

Answer:

40 cm + 60 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 60 cm to 40 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 8.

40 cm + _60cm__ = 100 cm

Answer:

40 cm + 60 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 60 cm to 40 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 9.

20 cm + _80 cm__ = 100 cm

Answer:

20 cm + 80 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 80 cm to 20 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 10.

21 cm + _79 cm__ = 100 cm

Answer:

21 cm + 79 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 79 cm to 21 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 11.

23 cm + _77 cm__ = 100 cm

Answer:

23 cm + 77 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 77 cm to 23 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 12.

25 cm + _75__ = 100 cm

Answer:

25 cm + 75 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 75 cm to 25 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 13.

27 cm + _73 cm__ = 100 cm

Answer:

27 cm + 73 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 73 cm to 27 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 14.

37 cm + _63 cm__ = 100 cm

Answer:

37 cm + 63 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 63 cm to 37 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 15.

38 cm + _62 cm__ = 100 cm

Answer:

38 cm + 62 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 62 cm to 38 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 16.

39 cm + _61 cm__ = 100 cm

Answer:

39 cm + 61 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 61 cm to 39 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 17.

49 cm + _51 cm__ = 100 cm

Answer:

49 cm + 51 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 51 cm to 49 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 18.

50 cm + _50 cm__ = 100 cm

Answer:

50 cm + 50 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 50 cm to 50 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 19.

52 cm + _48 cm__ = 100 cm

Answer:

52 cm + 48 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 48 cm to 52 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 20.

56 cm + _44 cm__ = 100 cm

Answer:

56 cm + 44 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 44 cm to 56 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 21.

58 cm + _42 cm__ = 100 cm

Answer:

58 cm + 42 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 42 cm to 58 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 22.

62 cm + _38__ = 100 cm

Answer:

62 cm + 38 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 38 cm to 62 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 23.

_38 cm__ + 62 cm = 100 cm

Answer:

62 cm + 38 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 38 cm to 62 cm we will get 100 cm or 1meter.

Question 24.

_28__ + 72 cm = 100 cm

Answer:

72 cm + 28 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 72 cm to 28 cm we will get 100 cm or 1meter.

Question 25.

_8 cm__ + 92 cm = 100 cm

Answer:

92 cm + 8 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 92 cm to 8 cm we will get 100 cm or 1meter.

Question 26.

_71 cm_ + 29 cm = 100 cm

Answer:

71 cm + 29 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 71 cm to 29 cm we will get 100 cm or 1meter.

Question 27.

_61 cm__ + 39 cm = 100 cm

Answer:

61 cm + 39 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 61 cm to 39 cm we will get 100 cm or 1meter.

Question 28.

_41 cm__ + 59 cm = 100 cm

Answer:

41 cm + 59 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 41 cm to 59 cm we will get 100 cm or 1meter.

Question 29.

_11 cm_ + 89 cm = 100 cm

Answer:

11 cm + 89 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 11 cm to 89 cm we will get 100 cm or 1meter.

Question 30.

_12 cm__ + 88 cm = 100 cm

Answer:

12 cm + 88 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 12 cm to 88 cm we will get 100 cm or 1meter.

Question 31.

_32 cm__ + 68 cm = 100 cm

Answer:

32 cm + 68 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 32 cm to 68 cm we will get 100 cm or 1meter.

Question 32.

_82 cm__ + 18 cm = 100 cm

Answer:

82 cm + 18 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 82 cm to 18 cm we will get 100 cm or 1meter.

Question 33.

_85__ + 15 cm = 100 cm

Answer:

85 cm + 15 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 85 cm to 15 cm we will get 100 cm or 1meter.

Question 34.

_45 cm__ + 55 cm = 100 cm

Answer:

45 cm + 55 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 45 cm to 55 cm we will get 100 cm or 1meter.

Question 35.

44 cm + _64 cm__ = 100 cm

Answer:

44 cm + 64 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 44 cm to 64 cm we will get 100 cm or 1meter.

Question 36.

55 cm + _45 cm__ = 100 cm

Answer:

55 cm + 45 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 55 cm to 45 cm we will get 100 cm or 1meter.

Question 37.

88 cm + _12 cm__ = 100 cm

Answer:

88 cm + 12 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 88 cm to 12 cm we will get 100 cm or 1meter.

Question 38.

1 m = _77 cm__ + 33 cm

Answer:

77 cm + 33 cm = 1m,

Explanation:

Adding 77 cm to 33 cm we will get 1m

Question 39.

1 m = _34 cm_ + 66 cm

Answer:

1 m = 34 cm + 66 cm,

Explanation:

Adding 34 cm to 66 cm we will get 100 cm or 1meter.

Question 40.

1 m = _1 cm__ + 99 cm

Answer:

99 cm + 1 cm = 1m,

Explanation:

Adding 99 cm to 1 cm we will get 1m

Question 41.

1 m – 11 cm = _89 cm_

Answer:

1m – 11 cm = 89 cm,

Explanation:

Subtracting 11 cm from 1 m or 100 cm we will get 89 cm.

Question 42.

1 m – 15 cm = __85 cm_

Answer:

1m – 15 cm = 85 cm,

Explanation:

Subtracting 15 cm from 1 m or 100 cm we will get 85 cm.

Question 43.

1 m – 17 cm = _ 83 cm__

Answer:

1 m – 17 cm = 83 cm,

Explanation:

Subtracting 17 cm from 1 m or 100 cm we will get 83 cm.

Question 44.

1 m – 19 cm = _81 cm__

Answer:

1m – 19 cm = 81 cm,

Explanation:

Subtracting 19 cm from 1 m or 100 cm we will get 81 cm.

B. Making a Meter.

Question 1.

1 cm + _99 cm__ = 100 cm

Answer:

99 cm + 1 cm = 100 cm or 1m,

Explanation:

Adding 1 cm to 99 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 2.

10 cm + _90 cm__ = 100 cm

Answer:

10 cm + 90 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 90 cm to 10 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 3.

20 cm + _80 cm__ = 100 cm

Answer:

20 cm + 80 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 80 cm to 20 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 4.

40 cm + _60 cm__ = 100 cm

Answer:

40 cm + 60 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 60 cm to 40 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 5.

60 cm + _40 cm__ = 100 cm

Answer:

60 cm + 40 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 40 cm to 60 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 6.

80 cm + _20 cm__ = 100 cm

Answer:

20 cm + 80 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 80 cm to 20 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 7.

90 cm + _10 cm__ = 100 cm

Answer:

10 cm + 90 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 90 cm to 10 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 7.

70 cm + _30 cm__ = 100 cm

Answer:

70 cm + 30 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 30 cm to 70 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 9.

50 cm + _50 cm_ = 100 cm

Answer:

50 cm + 50 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 50 cm to 50 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 10.

30 cm + _70 cm__ = 100 cm

Answer:

30 cm + 70 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 70 cm to 30 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 11.

31 cm + _69 cm__ = 100 cm

Answer:

31 cm + 69 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 31 cm to 69 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 12.

33 cm + _77 cm__ = 100 cm

Answer:

33 cm + 77 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 77 cm to 33 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 13.

35 cm + _65 cm__ = 100 cm

Answer:

65 cm + 35 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 35 cm to 65 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 14.

37 cm + _63 cm__ = 100 cm

Answer:

37 cm + 63 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 63 cm to 37 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 15.

39 cm + _61 cm__ = 100 cm

Answer:

39 cm + 61 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 61 cm to 39 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 16.

49 cm + _51 cm__ = 100 cm

Answer:

49 cm + 51 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 51 cm to 49 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 17.

59 cm + _41 cm__ = 100 cm

Answer:

59 cm + 41 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 59 cm to 41 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 18.

60 cm + _40 cm__ = 100 cm

Answer:

60 cm + 40 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 40 cm to 60 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 19.

62 cm + _38 cm_ = 100 cm

Answer:

62 cm + 38 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 38 cm to 62 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 20.

66 cm + _34 cm__ = 100 cm

Answer:

66 cm + 34 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 34 cm to 66 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 21.

68 cm + __32 cm_ = 100 cm

Answer:

68 cm + 32 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 32 cm to 68 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 22.

72 cm + _28 cm__ = 100 cm

Answer:

72 cm + 28 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 28 cm to 72 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 23.

_28 cm__ + 72 cm = 1 m

Answer:

28 cm + 72 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 72 cm to 28 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 24.

_18__ + 82 cm = 1 m

Answer:

18 cm + 82 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 82 cm to 18 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 25.

_72 cm__ + 28 cm = 1 m

Answer:

72 cm + 28 cm = 1m,

Explanation:

Adding 28 cm to 72 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 26.

_62 cm__ + 38 cm = 1 m

Answer:

62 cm + 38 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 38 cm to 62 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 27.

_52 cm__ + 48 cm = 1 m

Answer:

52 cm + 48 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 48 cm to 52 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 28.

_55 cm__ + 45 cm = 1 m

Answer:

55 cm + 45 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 45 cm to 55 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 29.

_57 cm__ + 43 cm = 1 m

Answer:

57 cm + 43 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 43 cm to 57 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 30.

_66 cm__ + 34 cm = 1 m

Answer:

66 cm + 34 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 34 cm to 66 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 31.

_76 cm__ + 24 cm = 1 m

Answer:

76 cm + 24 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 24 cm to 76 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 32.

_86 cm__ + 14 cm = 1 m

Answer:

86 cm + 14 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 14 cm to 86 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 33.

__88 cm_ + 12 cm = 1 m

Answer:

88 cm + 12 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 12 cm to 88 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 34.

_90 cm_ + 10 cm = 1 m

Answer:

90 cm + 10 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 90 cm to 10 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 35.

11 cm + _89 cm__ = 1 m

Answer:

11 cm + 89 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 89 cm to 11 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 36.

33 cm + _67 cm__ = 1 m

Answer:

33 cm + 67 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 67 cm to 33 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 37.

55 cm + _45 cm__ = 1 m

Answer:

55 cm + 45 cm = 100 cm,

Explanation:

Adding 45 cm to 55 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 38.

1 m = _78 cm__ + 22 cm

Answer:

1 m = 78 cm + 22 cm,

Explanation:

Adding 22 cm to 78 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 39.

1 m = _12 cm__ + 88 cm

Answer:

1 m = 12 cm + 88 cm,

Explanation:

Adding 88 cm to 12 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 40.

1 m = _1 cm__ + 99 cm

Answer:

1 m = 1 cm + 99 cm,

Explanation:

Adding 99 cm to 1 cm we will get 100 cm or 1 meter.

Question 41.

1 m – 1 cm = _99 cm__

Answer:

1 m – 1 cm = 99 cm,

Explanation:

Subtracting 1 cm from 1m or 100 cm we will get 99 cm.

Question 42.

1 m – 5 cm = _95 cm__

Answer:

1 m – 5 cm = 95 cm,

Explanation:

Subtracting 5 cm from 1m or 100 cm we will get 95 cm.

Question 43.

1 m – 7 cm = _93 cm__

Answer:

1 m – 7 cm = 93 cm,

Explanation:

Subtracting 7 cm from 1m or 100 cm we will get 93 cm.

Question 44.

1 m – 17 cm = _83 cm__

Answer:

1 m – 17 cm = 83 cm,

Explanation:

Subtracting 17 cm from 1m or 100 cm we will get 83 cm.

### Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 8 Problem Set Answer Key

Question 1.

A ____________________________

B ____________________________

a. Line A is __8___ cm long.

Answer:

Line A is 8 cm long,

Explanation:

As shown above Line A is 8 cm long.

b. Line B is __9__ cm long.

Answer:

Line B is 9 cm long,

Explanation:

As shown above Line B is 9 cm long.

c. Together, Lines A and B measure __17___ cm.

Answer:

Together, Lines A and B measure 17 cm,

Explanation:

As Line A is 8 cm and Line B is 9 cm,

So Together Lines A and B measure 8 + 9 = 17 cm.

d. Line A is __1___ cm (longer/shorter) than Line B.

Answer:

Line A is 1 cm shorter than Line B,

Explanation:

As Line A is 8 cm and Line B is 9 cm,

So Line A is 9 – 8 = 1 cm shorter than Line B.

Question 2.

A cricket jumped 5 centimeters forward and 9 centimeters back,

and then stopped. If the cricket started at 23 on the ruler,

where did the cricket stop? Show your work on the

broken centimeter ruler.

Answer:

The cricket stopped at 19 cm,

Explanation:

Given a cricket jumped 5 centimeters forward and

9 centimeters back, and then stopped.

If the cricket started at 23 on the ruler,

means first he is at 23 + 5 = 28 centimeters and then

the cricket stoped at 28 – 9 = 19 centimeters,

Shown my work on the broken centimeter ruler above.

Question 3.

Each of the parts of the path below is 4 length units.

What is the total length of the path?

___32__ length units.

Answer:

The total length of the path is 32 length units,

Explanation:

Given each of the parts of the path as 4 length units,

there are 8 parts so the total length of the path is

4 + 4 + 4 + 4 + 4 + 4 + 4 + 4 = 32 length units.

Question 4.

Ben took two different ways home from school to see which way

was the quickest. All streets on Route A are the same length.

All streets on Route B are the same length.

a. How many meters is Route A? ___35_____ m

Answer:

Route A is 35 m,

Explanation:

As Route A is same length of 5 m, So

Route A is 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 + 5 = 35 m.

b. How many meters is Route B? ___42_____ m

Answer:

Route B is 42 m,

Explanation:

As Route B is same length of 7 m, So

Route B is 7 + 7 + 7 + 7 + 7 + 7 = 42 m.

c. What is the difference between Route A and Route B?

____7_____ m

Answer:

The difference between Route A and Route B is 7 m,

Explanation:

As Route A is 35 m and Route B is 42 m so the difference

between Route A and Route B is 42 – 35 = 7 m.

### Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 8 Exit Ticket Answer Key

Question 1.

Use the ruler below to draw one line that begins at 2 cm and

ends at 12 cm. Label that line R. Draw another line that begins

at 5 cm and ends at 11 cm. Label that line S.

Explanation:

Used the ruler below to draw one line that begins at 2 cm and

ends at 12 cm, Labeled that line R, Drawn another line that begins

at 5 cm and ends at 11 cm. Labeled that line S as shown above.

a. Add 3 cm to Line R and 4 cm to Line S.

Answer:

Explanation:

Added 3 cm to Line R and added 4 cm to Line S as shown above.

b. How long is Line R now? ___13___ cm

Answer:

Line R is 13 cm long,

Explanation:

First Line R is from 2 to 12 cm means 12 – 2 = 10 cm,

after adding 3 cm now it has become 10 + 3 = 13 cm,

So Line R is 13 cm long.

c. How long is Line S now? ___10___ cm

Answer:

Line S is 10 cm long,

Explanation:

First Line S is from 5 to 11 cm means 11 – 5 = 6 cm,

after adding 4 cm now it has become 6 + 4 = 10 cm,

So Line S is 10 cm long.

d. The new Line S is __3___ cm (shorter/longer) than the new Line R.

Answer:

The new Line S is 3 cm shorter than new Line R,

Explanation:

The new Line S is 10 cm and new Line R is 13 long,

So the new Line S is 13 – 10 = 3 cm shorter than new Line R.

### Eureka Math Grade 2 Module 2 Lesson 8 Homework Answer Key

Question 1.

C ____________________________

D ____________________________

a. Line C is __10___ cm.

Answer:

Line C is 10 cm,

Explanation:

As shown above Line C is 10 cm long.

b. Line D is __7___ cm.

Answer:

Line D is 7 cm,

Explanation:

As shown above Line D is 7 cm long.

c. Lines C and D are __17___ cm.

Answer:

Lines C and D are 17 cm,

Explanation:

As shown above Line C is 10 cm long and Line D is 7 cm,

So Lines C and D are 10 + 7 = 17 cm together.

d. Line C is __3___ cm (longer/shorter) than Line D.

Answer:

Line C is 3 cm longer than Line D,

Explanation:

As shown above Line C is 10 cm long and Line D is 7 cm,

So Line C is 10 – 7 = 3 cm longer than Line D.

Question 2.

An ant walked 12 centimeters to the right on the ruler and

then turned around and walked 5 centimeters to the left.

His starting point is marked on the ruler. Where is the ant now?

Show your work on the broken ruler.

Answer:

The ant is now at 18 centimeters,

Explanation:

Given an ant walked 12 centimeters to the right on the ruler and

then turned around and walked 5 centimeters to the left.

His starting point is marked on the ruler as 11 centimeters so

an ant walked 12 centimeters to the right on the ruler first so

ant is at 11 + 12 = 23 centimeters and walked 5 centimeters

to the left means 23 – 5 = 18 centimeters now,

Shown my work on the broken ruler above.

Question 3.

a. Fill in the empty boxes with the lengths of each side.

Answer:

Explanation:

Filled in the empty boxes with the lengths of

each side as 3 units as shown above.

b. The path is __15___ length units long.

Answer:

The path is 15 length units long,

Explanation:

The path is 3 + 3 + 3 + 3 + 3 = 15 length units long.

c. How many more parts would you need to add

for the path to be 21 length units long?

__2___ parts

Answer:

2 more parts would be needed to add

for the path to be 21 length units long because

the path is already 15 length units and more needed

to make it 21 length units is 21 – 15 = 6 length units

and 1 part is 3 length units so for 6 length units

we require 6 ÷ 3 = 2parts.

Question 4.

The length of a picture is 67 centimeters. The width of

the picture is 40 centimeters. How many more centimeters

is the length than the width?

Answer:

27 centimeters more is the length than the width,

Explanation:

Given the length of a picture is 67 centimeters. The width of

the picture is 40 centimeters. So more centimeters

is the length than the width is 67 – 40 = 27 centimeters more.